به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ،به مناسبت سالگرد شهادت امیر سرلشکر شهید ابراهیم خانی، معروف به «مسیح ارتش»، زندگینامه این فرمانده شجاع و مؤثر ارتش جمهوری اسلامی ایران بازخوانی شد.
شهید ابراهیم خانی در بهمنماه سال ۱۳۴۰ در روستای طراقیه، از توابع شهرستان کبودراهنگ همدان، به دنیا آمد و در شرایطی که روستایش فاقد امکانات آموزشی بود، برای ادامه تحصیل راهی همدان شد و با تحمل سختیهای معیشتی، تحصیل و کار را همزمان پیش برد.
او از همان دوران نوجوانی در فعالیتهای انقلابی شرکت داشت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با قبولی در آزمون ارتش، وارد دانشکده افسری شیراز شد و با درخشش در دورههای سخت تکاوری، چتربازی، رنجر و سقوط آزاد، به لشکر ۲۳ نیروهای ویژه ارتش پیوست.
در دوران دفاع مقدس، شهید خانی به عنوان فرمانده گردان ضربت در جبهههای شمالغرب کشور فعالیت کرد. حضور مستقیم در خط مقدم برای شناسایی و جلوگیری از تلفات نیروها، از خصوصیات بارز این فرمانده تکاور بود.
شجاعت و توانمندی بینظیر او، تحسین فرماندهان عالیرتبهای چون شهید سپهبد علی صیاد شیرازی و امیر سرتیپ دوم حسین یاسینی را در پی داشت. صیاد شیرازی بارها اظهار داشته بود که اگر چند تکاور مانند ابراهیم خانی داشتم، سرنوشت جنگ جور دیگری رقم میخورد.
شهید خانی در ۲۶ خرداد ۱۳۶۶ در عملیات نصر ۳ در منطقه سردشت و در حین اذان مغرب، پس از افشای موقعیت توسط ستون پنجم دشمن و در حمله سنگین نیروهای بعثی، به شهادت رسید. پیکر پاکش طبق وصیت، در قطعه ۲۹ بهشتزهرا به خاک سپرده شد.
به پاس مجاهدتهای او، کتابی با عنوان «دیدارهای ناتمام» براساس خاطرات و نامههای همسر و همرزمانش منتشر شده و قطعه موسیقاییای با همین نام با صدای رضا صادقی نیز تولید و در موزه دفاع مقدس رونمایی شده است.
همچنین مستند داستانی «دو ابراهیم» به کارگردانی مجید فرجی که روایت یک درجهدار عراقی از مواجهه با شهید خانی را بیان میکند، تولید شده و به عنوان یکی از نخستین آثار بینالمللی درباره تکاوران ارتش ایران شناخته میشود.
شهید خانی که از سوی دشمنان به دلیل اثرگذاری بالا، بارها هدف ترور قرار گرفت، اکنون به عنوان «مسیح ارتش» در حافظه تاریخی ملت ایران ماندگار شده است؛ فرماندهای که با ایمان، انضباط، تخصص و ایثار، الگویی روشن از یک افسر تراز انقلاب اسلامی بود.
انتهای خبر/وحید رستمی
دیدگاه شما