پیغام خطا

  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).

تازه ترین مطالب

تاریخ : 29. مهر 1397 - 12:33   |   کد مطلب: 28387
پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را برای سرد مزاج‌ها مفید دانست و گفت: این شربت درد‌های مفصلی را تکسین می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ،به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شربت جوز هندی (جوز هندی، زنجبیل، دارچین، هل و تخم گشنیز یا گل بنفشه) حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، روی (زینک)، فسفر، پروتئین، کلسیم، منیزیم، آهن، منگنز، اوژنول، ژرمانیوم و فلاونوئیدهاست.

برای بررسی خواص شربت جوز هندی و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

[شربتی گرمابخش که افراد سرد مزاج نباید آن را فراموش کنند/ چگونه درد‌های مفصلی و روماتیسمی را تسکین دهیم؟]

مهم‌ترین خواص شربت جوز هندی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص شربت جوز هندی اظهار کرد: این شربت برای فصول سرد سال بسیار مناسب بوده، شربت جوز هندی نقشی موثر در افزایش دمای بدن دارد و برای افراد بلغمی و سرد مزاج بسیار مفید است.

بیشتر بخوانید: غذا و نوشیدنی‌های مناسب برای افراد بلغمی‌مزاج

وی درباره خواص دیگر شربت جوز هندی بیان کرد: این شربت تأثیری چشمگیر در افزایش حرارت غریزی و تقویت اعضای رئیسه بدن (کبد، قلب و مغز) دارد، شربت جوز هندی به رفع درد‌های مفصلی (آرتریت) و روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: برای تسکین درد مفاصل از فواید این خوراکی‌ها غافل نشوید

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت جوز هندی نقشی موثر در تقویت معده و دستگاه گوارش، رفع هضم ناقص غذا، نفخ و باد معده و روده دارد، این شربت نشاط‌آور است و از ابتلای افراد به افسردگی پیشگیری می‌کند.

عظمایی تأکید کرد: شربت جوز هندی دهان را خوشبو می‌کند، این شربت برای افرادی که دچار فلج و لقوه (کج شدن دهان) هستند، بسیار مفید است، شربت جوز هندی به علت داشتن ویتامین‌های A ، C ، E و فلاونوئید‌ها خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

بیشتر بخوانید: مواد غذایی که دشمن روماتیسم هستند

وی تصریح کرد: شربت جوز هندی تأثیری چشمگیر در تقویت سیستم اعصاب مرکزی، بهبود عملکرد حافظه و جلوگیری از بروز آلزایمر در افراد دارد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت جوز هندی نقشی موثر در رفع حالت تهوع، استفراغ، دندان درد، سرماخوردگی، آنفلوآنزا، وسواس، جنون، رعشه، پارکینسون، سکسکه، غلظت خون و رقیق کردن خون، تقویت بینایی، تسکین درد‌های قاعدگی، کاهش وزن در افراد بلغمی مزاج، بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی، کنترل دیابت نوع ۲ و چربی خون، افزایش قدرت باروری در مردان و جلوگیری از ایجاد رطوبت‌های مغزی که به شکل نزله پشت حلق جمع می‌شود، دارد.

موارد منع مصرف شربت جوز هندی

عظمایی درباره موارد منع مصرف شربت جوز هندی یادآوری کرد: استفاده از این شربت برای زنان باردار ممنوع است، افرادی که دارو‌های رقیق‌کننده خون مانند آسپرین و وارفارین را مصرف می‌کنند نباید شربت جوز هندی را همزمان با دارو‌های خود بنوشند، زیرا این شربت اثربخشی دارو‌های شیمیایی را افزایش می‌دهد، بنابراین باید بین نوشیدن شربت و استفاده از دارو‌ها  ۲ تا سه ساعت فاصله باشد.

[شربتی گرمابخش که افراد سرد مزاج نباید آن را فراموش کنند/ چگونه درد‌های مفصلی و روماتیسمی را تسکین دهیم؟]

مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت جوز هندی

جوز هندی                                    ۴۰ گرم
زنجبیل                                          ۱۰ گرم
دارچین                                          ۱۰ گرم
هل                                                 ۱۰ گرم
تخم گشنیز یا گل بنفشه            ۳۰ گرم
آب                                                 ۲ لیتر
عسل                                             ۵۰۰ گرم

طرز تهیه شربت جوز هندی

نخست همه مواد را نیم‌کوب کنید.
- مواد نیم‌کوب شده را داخل آب بریزید و بگذارید ۲ روز بماند.
- مخلوط مواد را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید.
- پس از اینکه دمای مخلوط مواد متعادل شد (به ۵۰ درجه سانتی‌گراد رسید) آن را صاف و عسل را به آن اضافه کنید.
- شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید.
- شربت را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
- برای تهیه یک لیوان شربت جوز هندی، چهار قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید، بقیه لیوان را آب جوشیده شده ولرم اضافه کنید.
- شربت جوز هندی را می‌توان روزانه سه تا چهار لیوان میل کرد.

انتهای پیام/وحید رستمی

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت