به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ،به نقل ازجعفر نیکان امروز در گفتوگو با نافع با بیان اینکه کودهای شیمیایی پس از شسته شدن وارد آبهای زیرزمینی میشوند، اظهار کرد: برای تولید محصول سالم نیترانت باید به اندازه کافی باشد و در غیر این صورت آبیاری با آبی که میزان نیتراتش بیش از حد مجاز باشد مشکل آفرین است.
وی با اشاره به اینکه باید از کودهای شیمیایی و سموم کمتر استفاده شود، افزود: آبیاری با آب آلوده باعث تشدید آلودگی در محصولات کشاورزی میشود.
مسؤول بخش گیاهپزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان با بیان اینکه استفاده از سموم و کودهای شیمیایی باید به موقع، به جا و به اندازه باشد، تصریح کرد: پایش مناسبی انجام نمیشود که بدانیم روند تولید محصول سالم چگونه است.
وی با اشاره به اینکه به آزمایشگاهی برای شناسایی محصولات مضر و میزان ضرر آن داریم، ادامه داد: حداقل به یک آزمایشگاه در استان نیاز داریم و تا زمانی که این آزمایشگاه وجود نداشته باشد نمیتوانیم نظر قطعی درباره سلامت محصولات کشاورزی ارائه دهیم.
نیکان با بیان اینکه امروز آگاهی مردم و مسؤولان در حوزه محصولات سالم افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: امروز فقط میتوانیم اندازه نیترات موجود در محصولات و آب را اندازه بگیریم و برای باقی سموم نمیتوانیم برآورد مناسبی داشته باشیم.
انتهای پیام/وحید رستمی
دیدگاه شما